Doedelzakspelers The MylesBrothers

 

The MylesBrothers

De Geschiedenis van The MylesBrothers begon ongeveer 30 jaar geleden, op het moment dat hun vader John Myles vanuit Schotland naar Nederland kwam en hun moeder ontmoette. Ondanks dat de broers in Nederland opgroeiden, vergaten zij hun Schotse afkomst niet en trok een advertentie ven een doedelzakband de aandacht. David en Denny, toen elf en negen jaar oud, begonnen in 1992 met doedelzakspelen bij de Clan MacBeth pipe band.

Mede enthousiast gemaakt door hun oudere broers wilden Chris en Michael ook bij de band om doedelzak te leren spelen. Michael volgde op zijn tiende in de voetsporen van David en Denny, maar Chris was met acht eigenlijk te jong en wat minder succesvol. Men raadde aan na twee jaar terug te komen, maar op dat moment wisselde Chris zijn doedelzak liever in voor de snare drum.

Door de jaren heen hebben de broers veel ervaring en kennis opgedaan in het binnen- en buitenland. Deze hebben voor David mede de weg opengelegd om als professioneel muzikant zijn geld te verdienen bij de keltische folkgroep Rapalje.